Het meisje in mijn hoofd

Een meisje van zes rent vanuit de kerk naar huis. Ik zie haar jurk wapperen, haar blonde krullen dansen in het licht van een zonsopkomst, haar voetstappen klinken luid op het asfalt, de bomen in de straat wuiven haar tegemoet. Wie is dit meisje, waar gaat ze naar toe? Waarom rent ze?
Jarenlang rende dit meisje in mijn hoofd naar huis. Mijn fantasie bracht haar tot leven en ze heeft nu een eeuwige plaats verdiend. Ze behoort toe tot de jeugd van ‘moeder’ en rent in het boek ‘Vergeet me’ naar haar vader, die ze later verliest. Het beeld ontstond in mijn hoofd om niet meer weg te gaan.

Altijd heb ik verhalen in mijn hoofd. En voordat het op papier staat, zijn het beelden die ik zie, korte scenes in mijn hoofd met veel details. Dat laat zich soms lastig op papier zetten. Voor ‘Vergeet me’ was dat niet anders. Het besluit om toch een van die scenes op papier te zetten, vond ik spannend. Het besluit er een boek van te maken vereiste voor mij veel moed. Want kon ik dit wel? Maar ik ben blij dat ik ergens de moed vond om gewoon te beginnen. Want schrijven doet iets met me. Ik kan me er volledig in verliezen en tegelijkertijd helemaal in mijn element zijn. Van schrijven word ik blij en enthousiast. Het geeft me energie en vrijheid. En ik ben trots nu ik besef dat dit meisje in mijn hoofd, straks ook bestaat voor de lezers van mijn boek.

Fantasie op aan

Heel langzaam lukt het me om me van dat meisje en haar beelden los te maken. En dat geeft ruimte voor andere beelden en nieuwe personages. Soms vraag ik me oprecht af, vertel ík het verhaal, of vertelt het verhaal zichzelf via mij? Het antwoord is eigenlijk niet zo relevant, ik heb de smaak te pakken en er zijn weer nieuwe scenes die zich vormen in mijn hoofd.  Wie weet zet ik het weer op papier. Maar eerst laat ik de beelden het verhaal vertellen en zet ik mijn vrijheid, energie en fantasie weer op AAN.

Het boek ‘Vergeet me’: te koop vanaf zaterdag 28 november 2020, bij alle (online) boekhandels en Godijn Publishing.

Een gesigneerd exemplaar ontvangen kan ook. Stuur me daarvoor  een mailtje.