Voor allemaal: dank je wel!!

Ik draag mijn boek op aan mijn mama. Zonder haar was dit boek er niet geweest. Voor wie denkt dat mijn mama ‘moeder’ is uit het boek: dat is niet zo. Mama is gelukkig nog gezond van lichaam en vooral ook van geest. Zij heeft mij altijd veel verteld over haar jeugd. ‘Vergeet me’ is grotendeels verzonnen, maar er zit ook wat waarheid in dit boek. Dat ik haar waarheid mocht vervlechten met mijn fantasie is een voorrecht. Elke keer als ik haar bel met een verhaal over  weer een volgend stap in het proces naar een boek, is zij net zo enthousiast als ik. Ik ben trots op haar, mijn mama. En zij is het op mij. Dank je wel, mama. Voor alles en altijd.

Mijn inspiratie werd aangevuld door mijn lieve, leuke vader en mijn (geweldige) tantes en een oom. Ik denk met warme gevoelens terug aan de openheid die er was tijdens de gesprekken. Ik heb geprobeerd om respectvol om te gaan met alle gedeelde herinneringen. Anekdotes heb ik samengebracht en opnieuw is er veel fantasie gebruikt. Ik kan het iedereen aanraden om mijn familie te vragen naar vroeger. Het vertellen van verhalen zit blijkbaar in onze genen. Ik heb met veel plezier geluisterd en met nog meer plezier geschreven. Uit de grond van mijn hart, dank ik jullie voor je verhalen. Blijf ze vertellen, ook aan elkaar! Jullie zijn als familie echt uniek.

Dat is pas liefde

Ik bedank mijn allerliefste familie. Michael, Daniel, Nathalie en William. Een moeder en partner die werkt én schrijft. Ik was dus soms wel aanwezig, maar tegelijkertijd ook afwezig want ik zat in het verhaal. En ik vertelde ze natuurlijk alles, en, als het ze echt niet meer boeide, deden zij voor mij alsof dat wel zo was. Dat is pas liefde… ?. Mijn liefste schatten. Ik hou alles van jullie en meer.

Een speciaal dankwoord voor Bart van Schijndel, de voorzitter van Heemkundekring De Wojstap uit Heeswijk. Dank je voor je geweldige verhalen! Ze gingen nog meer leven, de verhalen uit ‘mijn achtertuin’. En ook aan Jos van der Poel van Alzheimer Nederland voor het nalezen en promoten van mijn verhaal. Super fijn dat je dat voor mij deed. Dan niet in de laatste plaats Berne Media: Philippe van Heusden, mijn eerste kritisch lezer. Philippe gaf mij zijn tijd én zette mij aan het denken, daardoor kreeg dit boek en zijn personages meer diepgang. En Berne Boek, die mij ruimte gaf voor mijn eerste lancering. Bijzonder en fijn!

#blessed

En Sannie. Je weet toch. En zo. #blessed

En iedereen die zo geweldig met mij meeleefde, vragen bleven stellen, mijn lieve broers en schone zussen, vriendinnen (met een extra knuffel voor Sasja en Erica), borrelpartners/buren en fans van het eerste uur, mijn Amazing dirigent en koorleden (en twee in het bijzonder) en de leukste collega’s (sociale Sanne maakte voor mij een boekenlegger).

En voor Marielle, die niet meer bij ons is, maar over mijn schouder meeleest.

En je weet wel, iedereen die ik nu vergeet! Bedankt voor jullie steun!

Een speciale dank je wel voor Godijn Publishing & Ronald van Assen

Ik eindig met een dankwoord voor Godijn Publishing. Bedankt Elly, voor het vertrouwen, voor de inzet, het redactiewerk voor de ongelooflijke energie en voor alles wat er nog meer bij komt kijken. Wat een ongelooflijk fijne en onmisbare aanvulling. Natuurlijk Esmaralda, Elly’s steun en toeverlaat en communicatietopper. En niet in de laatste plaats Ronald Van Assen. Niet alleen gaf jij mij het vertrouwen, je adviseerde mij ook om vooral contact op te nemen met Elly. Zonder jou was er nu niet dit boek.

Dank, dank, dank!